#nouse{ color:red; } VM i bandy för damer spelas i Stockholm 2022 - Stockholm
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

VM i bandy för damer spelas i Stockholm 2022

13 APR 2021 08:30
Nu är det klart att VM i bandy för damer 2022 spelas i Sverige och Stockholm. Mästerskapet blir historiskt som det första att spelas inomhus på en av världens bästa isar för bandy i nyanlagda Gubbängens skridsko- och bandyhall.
  • Skapad: 13 APR 2021 08:30

VM i bandy för damer spelas 9 – 16 januari 2022 i Stockholm. Senast Sverige stod värd för ett VM för damer var 2008. Att turneringen spelas i Stockholm kommer ge bandyn en extra synlighet. Bandyn har ett starkt fäste i stockholmsregionen och vi hoppas på att många vill se och uppleva bandy på högsta nivå. Sverige är regerande världsmästare efter seger mot Ryssland i VM-finalen i Olso i Norge 2020. Vid VM i Norge deltog sammanlagt åtta nationer. Inbjudan om att delta i VM 2022 i Stockholm går ut till samtliga nationsförbund och svar om vilka länder som vill delta väntas omkring fyra månader innan turnerningen startar.


– Jag känner en stor stolthet i att välkomna damernas bandy-VM till Stockholm i mitten av januari 2022 och att vår nya anläggning Gubbängens skridsko- och bandyhall som invigdes förra året blir huvudarena för evenemanget, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd i Stockholms stad.


Gubbängens skridsko- och Bandyhall är en toppmodern inomhushall för bandy med en kapacitet på upp till 2000 åskådare. Isen i arenan är klassat som en av världens bästa och arenan erbjuder de bästa förutsättningarna för både publik och spelare.


– Stockholm är ett av de större bandydistrikten inom svensk bandy. Genom evenemanget hoppas vi engagera våra föreningar och bandyspelare i distriktet och samtidigt inspirera fler att uppleva bandy i världsklass, säger Jan Bergkvist, ordförande för Bandyförbund distrikt Stockholm.


Stor räckvidd med direktsända matcher
Samtliga matcher kommer att streamas för att så många som möjligt ska kunna uppleva VM-turneringen, vilket är en viktig del i arbetet med att ge fler möjlighet att ta del av bandy.


– Dam-bandy, och även flick-bandyn, är just nu på stark frammarsch. Vi ser såklart med stor glädje på att allt fler unga vill prova på vår sport. Och att i det läget få möjlighet att visa upp bandy i världsklass på hemmaplan är naturligtvis fantastiskt, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.


– Svenska Bandyförbundet hoppas att detta VM, som dessutom spelas i huvudstaden, verkligen ska nå ut och att folk både på läktarna och i tv-sofforna ska få njuta av teknisk, offensiv bandy av yttersta klass, avslutar Pär Gustafsson.


Det är Svenska Bandyförbundet, Federation of International Bandy och Bandyförbund distrikt Stockholm som tillsammans med Stockholms stad arrangerar den 11:e upplagan av VM i bandy för damer – Women’s Bandy World Championship 2022.


Läs mer på: www.bandystockholm2022.se


E-post: Adressen Gömd

      Bandydistrikt Stockholm logo

BANDYDISTRIKT STOCKHOLM
Målkurvan 24
122 49 Enskede

Tel:  08- 27 72 17
Mail: This is a mailto link
Bankgiro: 105-0590 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg