#nouse{ color:red; } Skolprojekt 2021/22 - Stockholm
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skolprojekt 2021/22

22 JAN 2022 00:05
I december 2021 och januari 2022 har Bandydistrikt Stockholm, tillsammans med Stockholm stad, Stockholm Sports Heart och Svenska bandyförbundet arrangerat skolprojekt i Stockholm.
  • Skapad: 22 JAN 2022 00:05

Under 2 veckor i December arrangerade Bandydistrikt Stockholm i samarbete med Stockholm och Svenska Bandyförbundet, Skridskokul för skolbarn mellan 6 till 9 år. Dessa arrangemang anordnades på Gubbängens IP och Östermalms IP, ungefär 585 st barn deltog.

Dessutom har vi tillsammans med Stockholm Sports Heart kört ett skolprojekt den 13 januari 2022 på Zinkensdamms IP där Bobergsskolans mellanstadieelever deltog. Nästan 200 elever var anmälda. Vilket betyder att ungefär 800 barn var anmälda till våra tre arrangemang. 

Alla kunde tyvärr inte komma och vara med på grund av sjukdom, totalt deltog ungefär 700 barn. Responsen vi har fått har varit fantastisk, lärare har kommit fram till oss efter varje ispass och tackat för ett fantastiskt arrangemang. En gymnastiklärare förklarade att det skulle inte vara möjligt att genomföra något liknande på egen hand. Detta eftersom förutsättningar och resurser som att kunna lära ut skridskoåkningens grunder och ha tillgång till material som t.ex. utrustning, klubbor och bollar m.m. inte finns.

Det har varit underbart att se alla barn åka runt på isen. Vid ett tillfälle var det en flicka som inte alls tyckte det var roligt att vara med eftersom alla andra åkte fortare än henne. Men efter ha fått lite hjälp och uppmuntran kom hon igång, Att hon inte ville gå av isen när passet var slut tog vi som ett bra betyg. En annan flicka lockades att delta genom att engageras som ledare, där hon fick ställa ut koner, vara ledare för ett lag och slutligen deltog även hon själv i stafett.

 

Det var en pojke som kom utan någon utrustning, han lånade skridskor och hjälm och kunde därför vara med på isen. Till en början kunde han knappt stå, men i slutet av ispasset tog han sig fram helt på egen hand. Det märktes hur stolt han var och hur roligt han hade då han inte ville sluta åka.

En funktionshindrad flicka kom och deltog med sin assistent. Eftersom hon hade svårigheter att stå på egen hand och hennes assistent inte hade skridskor tog vi ledare över och hjälpte till. Med diverse stödhjälpmedel som vi hade på isen kunde flickan stå på egen hand. Hon kunde vara med på lekarna och fick dessutom vid ett tillfälle själv vara kullare. Hon var så lycklig och sa att detta var den lyckligaste dagen i hennes liv. 

En pojke som tidigare har varit med på skridskokul, men slutat, ändrade sig efter ha varit med och skulle fråga sina föräldrar om han kunde få börja på Skridskokul igen. 

Efter passet på Zinkensdamm fick alla åka omkring på eget initiativ, Sports Heart presenterade för deltagarna sin verksamhet och det populära läger de anordnar i slutet av sommarlovet som alla kan delta i, oavsett om du är nybörjare eller inte.

 

Det värmer hela ens hjärta av att se och höra glädjen hos barnen när det deltog på isen.

Det finns ett stort behov av att kunna erbjuda detta arrangemang med Skridskokul till fler skolor och på fler platser runt om i Stockholm. Nu ska vi summera detta internt för att se hur kan vi ta detta vidare med förhoppningen att vara återkommande varje år. Vi hoppas även att få fler barn att söka sig till föreningars egna skridskokuls verksamheter.

Jag vill passa på att hylla alla ledare som varit med på isen. Vi har sett till att ha med många ledare på passen för att genomföra detta på ett så bra sätt som möjligt. Alla ledare som deltog har tidigare erfarenhet av att leda Skridskokul. Det är viktigt att det finns erfarna ledare ute på isen som kan ta hand om eleverna med planerade övningar och lekar för att barnen ska både trivas men samtidigt lära sig åka skridskor.

Vi har tagit hjälp av ledare från Stockholms klubbar som Hammarby, AIK, Djurgården och Helenelund. Och när samarbetade de större klubbarna i Stockholm samtidigt på isen för samma syfte?

Skribent: Ylva Schöldsten
E-post: Adressen Gömd

      Bandydistrikt Stockholm logo

BANDYDISTRIKT STOCKHOLM
Målkurvan 24
122 49 Enskede

Tel:  08- 27 72 17
Mail: This is a mailto link
Bankgiro: 105-0590 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg