#nouse{ color:red; } Dam-VM i bandy 2022 flyttas till mars - Stockholm
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dam-VM i bandy 2022 flyttas till mars

16 DEC 2021 14:27
Dam-VM i bandy, Women's Bandy World Championships 2022, som skulle ha spelats i Stockholm den 9 – 16 januari 2022 flyttas fram till mars.
  • Skapad: 16 DEC 2021 14:27

Stockholms Bandyförbund, vilka står som arrangör för mästerskapet, har beslutat att de inte kan genomföra mästerskapet på ett säkert sätt med tanke på den rådande pandemisituationen. Utifrån det beslutet har Federation of International Bandy (FIB) flyttat mästerskapet till 23 – 27 mars 2022.

Damernas VM-turnering var planerad att spelas i Stockholm i Gubbängens skridsko- och bandyhall den 9 – 16 januari. Turneringen är nu framflyttad till mars enligt beslut från Federation of International Bandy (FIB). Vilken spelort det blir eller vem som kommer att stå som arrangör är i dagsläget inte klart.

– Stockholms Bandyförbund som arrangör har meddelat att de känner en stor oro inför den rådande pandemisituationen. Därför anser de sig inte kunna genomföra mästerskapet på ett säkert sätt. Med det beskedet till grund har FIB beslutat att mästerskapet flyttas fram till mars. Vem eller vilka som då kommer att stå som arrangör är inte klart i dagsläget, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet

– Det vi kan slå fast är att det är vårt damlandslag och dambandyn i stort som drabbas. Den aspekten tillsammans med att mästerskapet nu inte kommer att genomföras som planerat, är en besvikelse som vi delar med Stockholm Stad. Stockholm Stad har investerat både tid och kraft och visat en positiv ambition som värdstad, fortsätter Pär Gustafsson.

– Vi tog beslutet på den samlade bilden av pandemiläget där vi bedömde att det på ett ansvarsfullt sätt inte gick att genomföra ett värdigt VM, säger Jan Bergqvist, ordförande i Stockholms Bandyförbund.

Övriga internationella mästerskap och turneringar där Svenska Bandyförbundet står som värd planeras att genomföras enligt gällande tidplan och eventuella föreskrifter från Folkhälsomyndigheten och regeringen för den här typen av arrangemang.

– Vi har dock stor respekt för att varje arrangör kan ta olika beslut beroende på hur de bedömer pandemiläget, avslutar Pär Gustafsson.

Skribent: Kristian Marosi
E-post: Adressen Gömd

      Bandydistrikt Stockholm logo

BANDYDISTRIKT STOCKHOLM
Målkurvan 24
122 49 Enskede

Tel:  08- 27 72 17
Mail: This is a mailto link
Bankgiro: 105-0590 

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET

Skridskokul_2015_frilagd

FLICKBANDYNS DAG

BANDYFÖRSÄKRINGEN

Folksam_210px

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

IDROTTSLYFTET 

 

SVENSKA SPEL

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

 

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg