#nouse{ color:red; } Utvecklingsligan - Mellansverige
Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsligan

08 AUG 2022 23:18
I ett led att förbättra och utveckla dambandyn så blev distrikt Mellansverige och distrikt Stockholm kontaktade av en grupp engagerade ledare som såg ett behov av hitta ett steg mellan flickbandyn och Damallsvenskan.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2022 23:18

Efter ett antal möten ställde sig båda distrikten positivt till detta, och en arbetsgrupp startades för att genomföra projektet redan till kommande säsong, ett projekt som går under arbetsnamnet Utvecklingsligan.

Huvudsyftet med projektet är att få fler flickor att fortsätta spela bandy längre. Utvecklingsligan ska bidra till fler matchtillfällen för spelare som har vuxit ur eller på väg att växa ur flickbandyn, färre/kortare resor och en lättare väg för föreningarna att starta upp damlag genom att det inte är lika krävande som Damallsvenskan.
Representationsrätt
För att så många som möjligt ska kunna få ta del av projektet så är representationsrätten väldigt flexibel. Projektet handlar i första hand om att skapa matchtillfällen för dam- och flickspelare. Därför är rena föreningslag, sammansatta lag mellan 2-3 föreningar samt rena mixlag tillåtna. Mixlag innebär att föreningar som har fåtal spelare kan anmäla dessa, som i sin tur blandas med spelare från andra föreningar för att skapa ett lag. Dessa lag kan skilja från tillfälle till tillfälle.
Matchning
Utvecklingsligan kommer att genomföras i poolspelsform, med ca. 5-6 poolspel under säsongen, 3 i vardera distrikt. Varje poolspel kommer att innefatta 3-4 matcher om 2x30 minuter.
Spelschema
Distrikten bistår med spelschema och bokning av istider. Datum för poolspelen släppts så fort spelscheman för dom ordinarie serierna är klara, så att det inte uppstår några krockar.
Domare
Distrikten bistår med tillsättning av domare i Profixio.
Anmälningsavgift
En anmälningsavgift kommer att tas ut. Hur exakt den modellen kommer att se ut återkommer vi med. Huvudanledningen till detta är för att se till att föreningarna seriöst anmäler spelare/lag till projektet.
Arrangemang
Distrikten utser arrangerade förening för varje poolspel. Denna förening utser i sin tur en ansvarig person för poolspelet. Denna person tar sedan in anmälningar inför respektive poolspel (Både lag och spelare) senast 10 dagar inför varje poolspel och har kontakt med övriga kontaktpersoner i föreningar så att det blir så bra som möjligt. Tänk även på att säkerställa ledare till mixlagen.
Ekonomi
Precis som vid vanligt serie- eller cupspel så bekostar föreningarna sina egna kostnader, såsom resor, istider, domare och så vidare. Då Svenska Bandyförbundet är väldigt stöttande till projektet, så finns möjligheten för föreningarna att söka bidrag via SvBF för att deltaga i detta projekt.
Övrigt
Viktigt att samtliga föreningar som är intresserade av att delta meddelar en kontaktperson till This is a mailto link snarast dock senast 15 augusti. Efter sommaren kommer samtliga föreningar bjudas in till ett informationsmöte via Teams.
Skribent: Linda Nordlund
E-post: Adressen Gömd

NÄR DU SKADAT DIG

BANDYNS SCANDICAVTAL

BESTÄLL STARTPAKETET


FLICKBANDYNS DAG

SKRIDSKOKUL

Skridskokul 140px

PROJEKTSTÖD IF

 

NEJ TILL MATCHFIXING

Min_Match_Banner_Nej_200X200

Postadress:
Bandyförbundet distrikt Mellansverige
Bangårdsgatan 1
591 35 Motala

Kontakt:
Tel: 0706860945
E-post: bo.haggqvist@gmail.c...

Se all info

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg