#nouse{ color:red; } Hall of Fame: Elva profiler presenteras på Bandygalan - Hall of Fame
Hoppa till sidans innehåll

Hall of Fame: Elva profiler presenteras på Bandygalan

19 MAR 2012 22:16
På lördag får svensk bandy sin egen Hall of Fame. De första elva invalda bandyprofilerna kommer att offentliggöras under lördagens bandygala i Uppsala.
  • Skapad: 19 MAR 2012 22:16

- Vi har haft heta diskussioner och det har varit svåra avvägningar i arbetet, säger Claes-G Bengtsson, en av fem medlemmar i Hall of Fame-juryn.  

- Det finns så många kandidater, men nån millimeterrättvisa finns inte. Det är hur roligt som helst att snacka om profilerna och hur man väger de olika kandidaterna mot varandra, säger Lasse Sandlin, i juryn.
 

Svensk Bandy Hall of Fame, jurymedlemmar:

Bo Hansson, född 1933. Startade som sportjournalist och krönikör på Idrottsbladet 1957. Via Strömbergs förlag och Radiosporten hamnade han på TV-sporten 1969.

Claes-G Bengtsson, född 1942. Började som volontär på Idrottsbladet. På Expressen var han år 1970-1997 och där rapporterade han ingående om Stockholmsbandyn.

Göran Söderlund, född 1944. Startade sin journallistkarriär på Katrineholms-Kuriren, arbetade på Smålands-Tidningen i ett år. Han var därefter Expressen trogen 1969-99.

Lasse Sandlin, född 1943. Inledde med signaturen "Sandy" om Bandy i Gefle Dagblad i mitten av 1960-talet. Han började på Aftonbladet som 22-åring 1966 och blev kvar tills han gick i pension 2007.

Lars Östling (adjungerad), född 1965. Ordförande i bandyförbundets PR- och mediakommitté. Var sportchef på Aftonbladet 1995-2004 och grundare av Sportbladet.
 

Om Svensk Bandy Hall of Fame, statuter:

Varje år nomineras X namn av en utvald jury bestående av Lasse Sandlin, Claes-G Bengtsson, Bo Hansson, Göran Söderlund och Lars Östling.

Presentation av de nominerade sker på våren varje år i samband av Svenska Bandyförbundet anordnade event som t.ex. Bandygalan.

De utvalda namnen är i görligaste mån fördelade såväl geografiskt, tidsepokmässigt som på olika spelpositioner/ funktioner.

Kandidaterna har inte varit aktiva spelare på elitnivå de senaste tio åren.

Kandidater kan nomineras för sin historiska betydelse, även om meriterna som bandyaktiva inte varit betydande.

Skribent: Erik Jonsson

hof-logotype

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg