#nouse{ color:red; } Dallas Sedvall: ”Det var en fantastisk upplevelse” - Hall of Fame
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Sjödin

Dallas Sedvall: ”Det var en fantastisk upplevelse”

16 FEB 2015 13:53
Bandyfinalhelgen 2015 närmar sig med stormsteg. Förutom matcherna på Tele2 Arena har bandyfamiljen en Bandygala på Annexet att se fram emot.
  • Skapad: 16 FEB 2015 13:53

På galan hyllas mästarlagen samt årets bästa spelare och domare. Dessutom väljs nya profiler in i Svensk Bandy Hall of Fame.
   
För ett år sedan valdes bland andra Göran "Dallas" Sedvall in i Hall of Fame, en utmärkelse som betyder mycket för legendaren från Söderhamn.

- Jag var väldigt nervös innan och jag hade svårt att hålla tillbaka tårarna på scenen, säger Dallas och fortsätter.
- Det var en fantastisk upplevelse. Det glömmer man inte i första taget. Det är bland det bästa jag upplevt, det var suveränt bra.
   
Hall of Fame-juryns arbete med att välja in nya profiler pågår. Hyllningen av de nyinvalda sker under Bandygalan på Annexet. Kandidaterna ska inte ha varit aktiva spelare på minst 10 år och kan nomineras för sin historiska betydelse, även om meriterna som bandyaktiva inte varit betydande.

- Våra möten börjar med en ordnad syn på geografin, tidsepokerna och lagdelarna, men kan till slut ändå hamna helt åt Hälsingland. Som det gjorde ifjol när tre av fem kom just från Hälsingland, Dallas (Broberg), Håkan Sundin (Edsbyn och Broberg) och Hans Elis Johansson (Edsbyn). Den kritiken tog vi gärna. Fast den kom aldrig, säger Lasse Sandlin i Hall of Fame-juryn.

 

Årets Bandygala arrangeras på Annexet lördag 14 mars.

 

KÖP DIN BILJETT TILL BANDYGALAN OCH HYLLA BANDYNS HJÄLTAR >>  
   
LÄS MER OM SVENSK BANDY HALL OF FAME >>   

 

Bandygalan 2014 invalda + jury 539px
Bandygalan 2014. Dallas Sedvall och Hans Elis Johansson flankeras av Hall of Fame-juryn. Från vänster, Bo Hansson, Göran Söderlund, Dallas, Hans Elis, Claes-G Bengtsson och Lasse Sandlin. 

Skribent: Erik Jonsson
E-post: This is a mailto link

hof-logotype

 


TFFIR_Bandyforbundet_RGB_250px.jpg